Sunday, January 17, 2010

Peluang UMNO, BN Raih Sokongan Rakyat Tipis - Pensyarah

Peluang UMNO dan Barisan Nasional (BN) untuk meraih semula keyakinan rakyat di negeri Selangor amat tipis walaupun mereka melancarkan program Juara Rakyat sebagai pemikat untuk mengembalikan sokongan.

Pensyarah Pusat Pengajian Sejarah, Politik dan Strategi Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM), Dr Ahmad Nidzamuddin berkata, program berkenaan dilihat hanya mampu memberi keuntungan kepada golongan tertentu terutamanya peniaga dan usahawan.

“Program Juara Rakyat masih baru. Tidak semudah itu UMNO dan BN mampu meraih sokongan rakyat kerana hanya segelintir yang akan terpikat dengan kempen yang dijalankan melalui program ini.

“Malah program ini juga tidak membantu rakyat secara keseluruhan tetapi hanya membuka peluang keuntungan kepada golongan tertentu seperti peniaga dan usahawan yang menyertai program ini,” katanya ketika dihubungi, semalam.

Dr Ahmad berkata, UMNO juga seolah-olah tidak mahu ketinggalan apabila menganjurkan Juara Rakyat ini yang kelihatan sama seperti program Merakyatkan Ekonomi Selangor (MES) yang dijalankan Kerajaan Negeri pimpinan Pakatan Rakyat.

Berita Selanjutnya. KLIK DISINI.

No comments: